Lång tjej

Cassandra har varit på en lite försenad 18-månaderskontroll. Hon är ju inte överförtjust i nya vuxna så hon pratade inte så mycket som hon brukar. Däremot pekade hon ut alla kroppsdelar som hon skulle på sköterskans docka samt ritade en fin klotterteckning. Sprutan får vänta eftersom hon är förkyld nu. Sköterskan blev imponerad av Cassandras längd, hon är drygt 89 cm lång och väger drygt 12 kg. Inte konstigt att jag tycker att vissa byxor i stl 86 redan är korta då med andra ord!

På tal om ord, så brukar ju Cassandra prata massor här hemma (hon har ju syster och mor att brås på *S*), häromdagen sa hon "Nej jag vill inte!" alldeles bestämt till mig för att lite senare säga "Nannanja haj myjoj i bjallan" och fnissa så som bara hon kan och studsade sen iväg! Nannanja är alltså hennes ord för Cassandra om någon inte förstod det :-)

Imorgon är det lördag och då äntligen får jag avslöja min överraskning för min älskling!

Utmanad av Isa!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"Men den är också ett känselredskap som hjälper barnet att..."
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Ett fönster
3. Vad var det senaste du såg på tv?
Du är vad du äter
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
Strax 22
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
TVn (konståkning) och tvättmaskinen
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Idag på jobbet, lekte med barnen
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Isas blogg! Innan det var det Aff
8. Vad har du på dig?
Linne och träningsbyxor
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Ja antagligen, men minns det inte nu
10. När skrattade du senast?
Under kvällen, när barnen busade så sött :-)
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Två inramade svartvita bilder , ett på barnen och et tpå hela familjen. Två hyllplan.
12. Har du sett något konstigt på sistone?
Nä, inte som jag kommer på nu
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Kul!
14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Men, det kommer jag ju inte heller ihåg!
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Bygga hus, sen vet jag inte riktigt. Kunna gå ner i arbetstid ytterliagre kanske under en låååång tid. Gärna någon resa.
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Beror ju på vem som läser, om man känner till det eller ej, men jag var tills för några år sen en riktig hästtjej som red 2-3 hästar per dag, 6-7 dagar /v. Mockade åt alla hästarna och var rätt vältränad. Men det är som sagt före barnen det ;-)
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Åh, det finns ett egoistiskt svar på den här frågan och det rör mitt jobb, men annars är det nog svält som jag vill stoppa. Svårt att välja dock,
18. Tycker du om att dansa?
Ja, men gör det alldeles för sällan!
19. George Bush?
Inte så mkt nej
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Det de heter. Som flicknamn funderade vi även på Felicia eller Felice. Pojknamn är svårare, men jag gillar Tim!
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Oja! Tänker på det rätt ofta! Vetskapen om att man klarar sig ekonomiskt är det som stoppar oss just nu.
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Välkommen, nu ska du få träffa din mamma igen!
24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

Hm..... JENN, Sanna, Stina och Jenny, om de inte redan har svarat!

Lill-Bus i farten!

Cassandra går ofta under smeknamnen Lill-Bus eller kanske oftare Lill-Troll, och då benämns Alice som strostroll, gemensamma namenet blir således Systrarna Bus! Cassandra gillar allt som är busigt och lite tokigt, så det kanske inte är så konstigt att det är Pippi som är favoriten?

pippi!

Alice är fortfarande en sann Pippivän hon med, men just nu är det roligast med rosa och glittriga saker och hon dansar väldigt gärna. Lägg märke till hennes silverskor! Om hon fick skulle hon ha dem på sig jämt, men det får hon inte, de andas inte ett dugg *S* så vi kör med att fötterna måste vila emellanåt. Snart är de för små dock, men Alice sa igår att då skulle Cassandra få dem. Det var väldigt snällt, för Cassandra vill så gärna ha dem, men får knappt känna på dem för Alice (fast hon provar dem i smyg!). Silverskorna kallas ibland också för dansskorna av vår balettdansös!
silverskor

Förövrigt så har pappa A i familjen fyllt år idag, grattis min älskling! Hela 32 år blir han idag. Och jag har en hemlig present som får vänta till på lördag! Åh, jag är så nära att försäga mig hela tiden *S*


Seger!

Mitt nyttighetstänkande håller i sig, varje eldig stund tränar jag något här hemma. Jag växlar mellan att hoppa hopprep, hederliga sit ups, träning med gummiband, sån där magrullsgrej (hjul m handtag på, som man har framför sig) och trampande på Mini Steppen som jag fick av Andreas! Det är jättekul! Jag är verkligen SÅ motiverad!

Och idag blev jag än mer motiverad, för jag provade några gamla byxor, och plötsligt har min garderob utökats med tre byxor och två kjolar som jag inte har kunnat ha sen innan jag blev gravid med Cassandra. Alltså måste detta ha gett resultat! Och större morot än det, det får jag nog inte! Så jag fortsätter i samma banor, för nu vet jag ju att det ger resultat! Och jag har fler gamla kläder sparade som jag gärna vill komma i! :-)

stepMin älskade Mini Stepper som förenar nytta med nöje! Går utmärkt att träna framför TV:n!

Bröllopsdag idag!

Idag har jag varit gift med min älskade man i två år, så idag ska det tydligen firas pappersbröllop :-)

Puss på di A, jag älskar dig så ofantligt mycket!

Vi har SNÖ!!!

Nu har vi snö -äntligen! Inga nängder och termometern visar på en teperatur strax över nollan, så snart är det säkert barmakr igen. Men just nu så har vi faktiskt vinter här! Vi åkte pulka hela förmiddagen, jag och Alice. Cassandra tyckte inte att det var så kul idag (men hon gillade pulkan i november när det var snö senast) så hon och Andreas gick in tidiager. Jag och Alice åkte och åkte och hade jätteroligt! Alice var skeptisk till en början, men när vi åkte tillsammans så älskade hon det (och jag med!)! Och visst måste det ha varit ganska så bra motion, att springa uppför pulkabacken om och om igen? Roligt i alla fall som sagt!

Angående träning och så då, förutom pulkabacksspingandet så har jag gjort 75 sit ups idag och det är nog max för mig just nu, usch så det kändes de sista 15! Puh! Misstaget jag gör är att jag andas för dåligt när jag gör dem, när det är jobbigt håller jag liksom andan av någon dum anledning, men med lite mer Pilatesträning så ska jag nog få fason på andningen också!

Igår började jag dagen med att gå ut och gå, före frukost (som sen bestod av fullkornsflingor med skinka, inget smör) och det var en härlig start på dagen! Till lunch blev det en pulverdryck och sen var det födelsedagsmiddag som bestod av lasagne (fetaost istället för vanlig, men ändå) och massor med sallad. Efteråt var det tårta, en fransk chokladtårta som är något GI-inspirerad då den görs utan något mjöl alls och väldigt lite socker. Jag åt ingen tårta i onsdags då jag fyllde och det här var det första fikat jag smakade sedan nyårsafton, och jag måste säga att jag inte ens fick ner hela biten! God var den, men alldeles för mastig!  Dock gav tårtan mig lite dåligt samvete i alla fall, men frukost och lunch idag bestod av pulverdryck (Naturdiet) och till middag ska jag äta rester av lasagnen men med mycket sallad.

Det känns himla bra! Och om jag är duktig och gör klart min plugguppgift nu så kanske jag till och med kan unna mig ett glas vitt vin eller två?

TACK!

Tack snälla ni för era grattishälsningar!

Idag har jag jobbat, och det har varit en riktigt BRA jobbdag idag! Jag ska få gå en hel del kurser under våren och sånt gillar jag. Jag vill utvecklas och lära mig mer om det mesta. Bland annat ska jag bli anmäld till en kurs på Naturskolan, hoppas att den blir av!

Nu återstår en plugguppgift som ska redovisas på onsdag, via webben. Jag ska alltså ha webbkamera och mic! Spännande, eller hur!

Är det en vanlig dag.....

...ja det är en helt vanlig dag, fast det är Ninas födelsedag *sjunger* Att fylla 28 passerar mig rätt obemärkt förbi, födelsedagarna var roligare förr tror jag bestämt *haha* Fick en fin blomma av jobbet i alla fall :-)

På lunchrasten gick jag en snabb skogspromenad, både på grusväg och i skogsterräng, fick upp flåset lite och det var riktigt härligt! Här hemma har jag gjort mina 50 sit ups och jag ska snart titta på sista avsnittet av "Middagen" på 3:an. Imorgon hoppas jag på promenadtillfälle igen!

Det borde bli bra

50 sit ups per dag
lite andra övningar
Pilates
Promenader
Inget vitt bröd
Inget godis
Äppelcidervinäger
Massor med vatten
Fullkornsalternativ där sådant finns
minskade portioner


Visst borde det bli bra?Det känns bra än så länge i alla fall. Men det har ju iofs bara gått en vecka av det nya året, men ändå. Jag hoppas på det här!

Jag har blivit utmanad!

Basilika   umanade mig med följande frågor:

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?
*Hm, en hel del. Gick en kvällskurs, blev av med en bil, sålde en bil, åkte på finlandskryss med två barn, kombinerade arbete-studier-småbarnsmamma, bröt en tå, ifrågasatte mitt val av yrke.

Vilka länder besökte du?
* Finland och inget mer, lite trist, brukar annars resa mer

Vilket datum från 2006 kommer du minnas, och varför?
* Oj, inget just nu, eller 1/3 kanske när jag började jobba.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2006?
* Jag kommer inte heeeeeeeem ikväll *S* samt Zlatan-låten haha

Vad gjorde du på din födelsedag?
* Det minns jag nog inte ens, det är ju typ ett år sen. Nä, jag minns faktiskt inte, åt tårta kanske? Var med familjen iaf.

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
* Om jag hade lärt mig att inse mina begränsningar samt sagt nej till vissa saker. Nu var det ett rätt stressigt år tyvärr

Hur höll du dig från att bli galen?
* Det vet jag inte om jag gjorde *S* Grät kanske? Och bet sen ihop

Vem var den bästa nya personen du träffade?
* Anja, även om vi setts tidigare så vill jag säga henne, under 2006 fick jag ju träffa henne flera gånger!

Uppnådde du det du tänkt dig under 2006?
* I stort sett ja, men inte vikten tex, men den försöker jag ta tag i nu.

Förhoppningar om 2007?
* Att få mer tid till att njuta av mina barn, alltså lära mig säga nej till saker och ting och prioritera det som är vitkigast för MIG.

Vilka fler vill du ska svara på dessa frågor?

*
Sanna
* Stina
* Bella
* Jenny