Märkligt allting

Det mesta här i livet är märkligt. Det är märkligt hur saker och ting förändras genom olika tillfälligheter i livet och så vidare. Inte kunde jag ju veta att jag skulle ha en egen blogg när jag var 26 år t ex! :-) Inte heller kunde jag veta att jag skulle vara så lyckligt lottad att jag har en underbar man och 2 helt underbara döttrar?! Visst hoppades jag ju, men nu är det verklighet och det är så underbart och jag känner mig så lyckligt lottad! :-)


I onsdags var det 6 år sen min mamma dog. 6 år sen den absolut värsta dagen i mitt liv. Inte trodde jag att jag någonsing skulle bli glad och lycklig igen. Det var så långt bort då, allt var bara en grå dimma och tungt och jobbigt. Det är väl som "folk" säger, sorgen finns alltid kvar, men den ändrar karaktär. Visst saknar jag min mamma, jag saknar henne så att det gör ont och jag gråter många tårar över henne, rätt ofta faktiskt. Jag tycker att det är jättesynd att min mamma inte har fått träffa sina barnbarn, hon skulle varit en underbar mormor! Eller, hon är ju såklart deras mormor ändå, trots att hon inte lever här hos oss, men ändå. Synd och trist är det. I alla fall, på kvällen då så åkte vi till Bälinge och jag satte blommor och ett ljus på graven. Och jag skämdes, för det växte ogräs på min mammas grav! Jag ska åka dit någon dag nästa vecka och hoppas på att Cassandra sover så jag kan fixa lite med graven, så att det blir fint igen. Efter gravbesöket åkte vi vidare hem till min pappa. Alice tyckte att det var roligt att morfar var hemma den här gången. De spelade piano och sjöng tillsammans, och Alice stortrivdes! :-) Det blev ett bra avslut på en annars lite jobbig dag.

Igår, torsdag var Alice ledig från dagis. Vi gick till biblioteket tillsammans med Ludde och Albin (och deras mammor såklart) och tittade på en musikteater, Sångsystrar i skogen, och jag tror nog att Alice tyckte att det var roligt. "Mamma, de sjunger!" sa hon glatt! Det som var extra bra var att de sjöng sådana sånger som Alice verkligen känner igen, som Imse vimse och Lilla Snigel bland annat. Efter teatern gick vi vidare till öppna förskolan. Det var ju mer än ett år sen jag var där sist! Fast det var sig likt, och nästan alla mammor som har 03-or hade en liten bebiskula på magen. Det är bra tillväxt här i Storvreta skulle jag gissa ;-) Alice tyckte väl att sångstunden i kapellet var sådär, i de andra rummen fanns ju tunnlar och tält, och en plasttelefon! Den där telefonen hade hon under armen när hon gungade på gunghästen, och när hon bakade med play doh, och när hon satt i mjukispoolen, ja hela tiden skulle den där telefonen med. Antagligen för att ingen annan skulle ta den ;-) Vi åt lunch på ÖF, köttbullar och potatis, och Alice åt med god aptit och tyckte nog att det var skoj! Sen var hon dock väldigt trött när vi gick hem, så jag bar Cassandra och Alice fick sitta i vagnen.

Cassandra var rätt nöjd i går, trots att vi inte var hemma. Självklart ville hon inte åka vagn dit, så jag bar henne, sen sov hon under hela teatern, för att sen vara vaken en stund på ÖF. Vi ammade några gånger, och hon kräktes ner mig lika många gånger ;-) Men jag fick, helt otroligt, sitta och äta lunch utan ett barn i famnen! Det händer inte ofta! Jag hade Cassandra i mjukliften precis bakom vårt bod, så hon låg väl skyddad. Där låg hon och skrattade åt något, vad vet jag inte riktigt! :-) Hon är en så glad liten solstråle, så länge hon inte behöver åka vagn eller bil ;-)

Javisst ja, Cassandra har vänt sig från rygg till mage! I onsdags inträffade det! Heja Cassandra, bra jobbat!

Nu sitter Alice i mitt knä och verkar skrivsugen, så vi ska avsluta det här! Imorgon ska vi, om barnen och jag håller oss friska vill säga, åka till Tierp och kolla på när Alices farmors häst tävlar. Skoj skoj! :-)

Ha det!

Alltså....

...jag som inte riktigt tycker att jag hinner med något, varken mina barn, min man, vår lägenhet eller katt. För att inte tala om mig själv, när skulle jag hinna med mig?! Och nu tror ju jag då på fullaste allvar (??) att jag ska hinna med en blogg också?! Nä, det har ajg ju redan insett att jag inte gör, det är ju flera dagar sen jag skrev något sist.

Sen sist har det hänt lite allt möjligt. Vi har annonserat på blocket och fått sålt en vagn och lite kläder. Fast mest har jag suckat över människor som mailar att de vill köpa massa saker och sen inte hör av sig mer. Blä, kanske ska våga mig på att sälja på tradera istället?! Eller så väntar jag till barnbytesdagen. Haha, jag ser verkligen fram emot den och mina fynd som jag ska göra där (tänk om jag inte hittar något, eller rent av missar den dagen *hemska tanke* haha!)

Alice har hunnit med massor sen jag skrev sist! Hon har blivit förkyld igen, fast det verkar rätt lindrigt den här gången, men hon hostar på nätterna. Hon har hunnit med att tippa baklänges med en sån där åkbil, rakt i asfalten, med en rejäl bula i bakhuvudet som följd. Lite blodvite blev det också, och massor av gråt såklart! Två dagar senare ramlar hon av en bänk utanför MC Donalds och slår i huvudet IGEN! Mycket gråt även denna gång, men mest var det nog stoltheten som tog stryk tror jag. Dagen efter däremot, då ramlar hon inne i vardagsrummet här hemma. Bakhuvudet klarar sig denna gång, värre är det med näsan! Massor av gråt och näsblod. Vår Alice som alltid har varit så smidig och alltid haft full kontroll på sin kropp har helt plötsligt blivit en liten snubbelfot! Hon har ju haft (och kanske har) ett växtryck nu i sommar, så kanske har hon inte riktigt hängt med själv?! ;-) Hon blir ju så ARG när hon ramlar och snubblar.

Det är ju inte bara snubblerier i Alices liv nu, hon både räknar 1 2 3 och "läser" A B C, samt sjunger Lilla Snigel riktigt bra. Jag är faktiskt imponerad över hur tonsäker hon är! Hon har ju att brås på i och för sig. Inte av mig alltså, och antagligen inte från hennes far heller tror jag, haha. Men faktiskt så sjöng både min morfar och min farfar i kör och speciellt min farfar höll på mycket med olika musikaliska projekt om jag inte har helt fel. Alices favoritrad i sången är i alla fall "akta dig" så det sjunger hon till allt. "Mamma, akta dig, akta dig" sjunger hon samtidigt som hon ler så glatt som bara en 2-åring kan! :-) Älskade busunge! :-) Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på henne!

Cassandra fortsätter att vara en relativt nöjd lillasyster, i alla fall så länge hon slipper vara vaken i vagnen eller bilen, för det är jättetråkigt. Så tråkigt att hon måste skrika i högans sky om ingen tar upp henne direkt. I bilen är det ju svårt. Annars är hon en glad solstråle. Dock en förkyld sådan tyvärr, men det börjar bli bättre. Nu ser jag en liten fossing sticka upp ur vagnen, så antagligen vaknar hon till nu. Annars när hon är vaken och inte äter, så tränar hon för fullt på att försöka rulla över till mage. Till sidan går det utan minsta problem, men sen tar det stopp och hon blir lite sur! Gullplutten! Annars är roliga små ljud en bra grej som hon har börjat med, det låter "ahhh" , "gggcccc" och liknande från hennes underbara lilla mun. Alice är överförtjust för att "Sanna pjataj"


Åh, jag älskar mina barn så otroligt mycket! Ja, min man med såklart. Jag har sån tur som har en sån underbar familj! :-)

Idag har jag varit i Täby, på Nickis. Vi träffade Anja och Hedvig. När jag väl kom fram efter en timmes försening mest pga dumma felkörningar. MEn det var trevligt i alla fall, även om vi inte hann prata så mycket utan att bli avbrutna. Alice blev väldigt sur när det var dags att åka hem, det hade hon inte lust med alls nämligen.

Nu har jag en ammande Cassandra i min famn, och det är liiite jobbigt att skriva med en hand, så nu  slutar jag för den här gången. Vi får väl se när jag får tid att sitta här igen?!

Sitter här...

...med lite överbliven chokladtårta och ett glas vatten till. Kaffe hade ju klart varit både godare och mer pasande, men mjölken är slut, och kaffe utan mjölk är inte någon njutning. Så då får det bli vatten. :-)

Båda barn sover, kors i taket! Och i sovrummet dessutom! Efter lite protester från båda, så somnade de. Båda flickor ville vara i min famn, men det funkade inte riktigt samtidigt, Alice sparkade Cassandra i huvudet (inte så allvarligt som det låter), och C blev givetvis ledsen, varpå A blev ledsen för att C var ledsen p g a A. Snurrigt, men så var det. Jag borde väl också passa på att sova, för det var inte mkt sömn inatt. En snorig Cassandra höll mig vaken. Men, jag behöver även lite vaken tid för mig själv, att kunna sitta här tex, eller snabbt plcoka undan alla dessa saker som ligger överallt. Alice hade dukat upp ordentligt ute, med låtsaspizza och allt. Såg riktigt charmigt ut :-)

Nu ska jag surfa vidare innan mina älskade yrväder vaknar igen :-)

Nu är det kväll...

...och jag hann med en del ikväll ändå! Eller i eftermiddags om man så vill. Dygnet har många timmar, men jag önskar ändå fler ibland, eller i alla fall fler timmar för mig själv. Just de timmarna (för mig själv) verkar aldrig finnas.


Vädret har varit strålande, humöret hos mina barn likaså, eller Alice dök lite innan middagen, men då insåg vi att hon inte fått någon lunch idag! Det var frukost (visserligen rejäl sådan) och sen fika med farmor. Sen sov hon ju och sen var det frukt och macka till mellanmål. Inte mkt att stå sig på mao. Skäms på oss! Nåja, ett glas jouice innan maten höjde blodsockret och hon blev genast gladare och piggare. Hon är lite känslig på rutinavbrott vår stora lilla tjej.

Nu sussar Alice så gott och Cassandra ligger på en filt här på golvet och sprattlar för fullt. Då och då dänger hon till valda objekt i babygymmet. Misstänker att hon snart vill bli ammad igen. Hon är ju så snorig, stackarn, så hon har svårt att komma till ro. Hon snörvlar en hel del.

Favoritpresenten!
Ja, en rätt dålig bild på Alices favoritpresent, dockcykeln. Dockan (kallad bebisen) har på sig de nya dockkläderna som hon fick av Albin. Mkt poppis. :-)

Natt nu tror jag!

Så där ja...

...nu har även jag "blivit med blogg". Det känns ju som att var och varannan person har en egen blogg nuförtiden, så varför inte även jag?! När tiden räcker till så kommer jag skriva om tokighter och roligheter som jag och barnen (och även maken) pysslar med på dagarna.

Just nu sover bägge barnen, och även maken, så jag har ju faktiskt all tid i världen att sitta här nu! Elelr, det kanske jag inte har egentligen, det är väl nu jag ska hinna med allt annat jag vill göra? Förutom att plocka ur och i diskmaskinen, plocka upp leksaker från golvet, plocka i tvättmaskinen och ta bort redan ren och torr tvätt osv osv. Nä, kanske ska ta en kopp kaffe till istället, det låter roligare! :-)

Igår hade vi barnkalas för vår nyblivna 2-åring. Det gick smärtfritt, några ballonger smällde, men det var också allt! Alice gick med på att låna ut även sina nya leksaker, och tyckte nog att det var jättekul att ha flera barn på besök samtidigt. Fina presenter fick hon också! Vädret var fint, lite småkyligt men soligt till en början iaf, så korven kunde ätas ute. När det var dags för tårta flyttade vi in, men Alice ville hör och häpna inte ha någon tårta, hon ville åka rutschkana i stället ;-) Vi hade, till Alices stora förtjusning, ballonger i träden och piratflaggor hängandes i altantaket, fyller man år så gör man!

Alice mumsar födelsedagstårta

Vi började ju fira Alice redan för en vecka sen, en prinsessa ska firas ordentligt heter det väl? Min pappa (alltså Alices morfar) har ju också fyllt år, så vi kombinerade kalasandet. Jag och min familj samt min bror gav pappa/morfar en DVD-spelare, och den presenten tror jag att han uppskattade. Morfar och hans "halvsambo" gav Alice en väldigt uppskattad present, ett släp till hennes Bobby Car. Nu äntligen kan hon få med sig dockorna utan större bekymmer! Av morbror fick hon också en rolig present, en tvättmaskin! Givetvis en leksaks, men om man vill så kan den nog fungera nästan som en riktig! Man kan ha vatten i den, men det vet inte Alice, och jag tänker inte berätta det för henne heller! Men, även utan vatten kan den låta och centrifugera, det tycker hon är tokroligt, och skrattar så hon nästan kiknar!

Själva födelsedagen då? Den var i torsdags och då var Alice på dagis. Där fick hon bjuda på glass och få paket. Hon fick en liten bok (Emilia och rutschkanan) och ett kort med en Humla på. När Alice var på dagis passade jag på att möblera om lite på hennes rum, så att det blev lite mer ordning och faktiskt också mer plats att leka på. Eftersom hon gillar att laga mat och så väldigt mycket nu, är spisen och bordet en central plats i hennes rum nu. Dock är det kalt på väggarna, men det ska vi fixa ;-) I alla fall, när Alice kom hem från dagis blev hon överförtjust över att det var ballonger i träden! Och väl inne hade hon ju flera paket att öppna också! Av oss fick hon en träbondgård med djur och en traktor till. Det var poppis. Sen fick hon ett paket från Cassandra också, en dockcykel! En rosa och lila plastig sak med skjutstång på, och Alice älskar den! Hon skjuter runt sin babyborn-docka och är fullkomligt lycklig! Med posten denna dag kom ett paket från Mimmi med familj, och där var det en bok, den var poppis, men det bästa i paketet var såpbubblorna! Dockcykeln och "blåsen" var dagens klara favoriter!

På kvällen åkte vi till Bälinge och hämtade min gamla lekspis, docksäng, käpphäst och lite bilar ur förrådet. Dessa uteleksaker är väldigt poppis hos vår numera 2-åriga dotter. Däremot var hon lite förbryllad och besviken över att morfar inte var hemma. För det pratar hon fortfarande om "moffa inte hemma"...

Cassandra? Ja, hon är lika nöjd med livet som vanligt, hon äter och sover, och kräks. Men, hon är vaken allt mer, och då är hon som en underbar solstråle som sprattlar och ler och jollrar mest hela tiden! Det är tydligen väldigt härligt att vara en bebis! :-) Det är härligt att vara mamma också, speciellt när man har så underbara barn! :-)

Cassandra vilar på pappas axel

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!