Först var jag lite ledsen...

jag ville också in till stan och fira Valborg, eller sista april som vi ju säger här i Uppsala. Men sen, nä, jag har haft en underbar eftermiddag med mina små sötnosar. De har lekt och busat som bara den. Mina älskade barn, kärleken till dem är starkare än något annat.....

Sen att vår middag blev en smärre katastrof pga av ovan nämnda sötnosar, det är en annan historia ;-)  Cassandra sover just nu för hon orkade inte vara vaken. Alice skrek nyss att hon INTE ville baka en kaka. Men det har vi ju nyss gjort? Jag sa att hon ju inte behöver äta den då om hon inte vill, men då skrek hon att jag var dum. Jag tror att det är lite jobbigt att vara en trött 2 ½-åring ibland jag :-)

Någon kase blir det inte i år. Den tänds kl 20 och Alice är aldeles för trött för att ta sig dit utan vagn, och två vagnar kan jag ju inte dra.

Ja, valborgsfirandet ser minsann något annorlunda ut nu än förr om åren......*S*

Så var snön äntligen borta...

...och den utlovade cykeln är inköpt! Alice har ju varit lovad en ny cykel ett tag nu. För att hon skulle förstå när så har vi sagt att hon skulle få den när snön är borta. Trist för henne att det här var den längsta vintern på typ evigheter då kan man tycka ;-) Men, nu är ju snön faktiskt borta och våren är äntligen här! Idag inhandlades en rosa cykel med stödhjul, en sån där orange flaga införskaffades också. Alice är nog lyckligast på jorden just nu, eller inte just nu kanske, nu sover hon motvilligt. "jag vill inte sova, jag vill cykla!". Först kunde hon inte trampa, jag såg besvikelsen hos henne. Ett tag var hon på väg att hämta trehjulingen igen. Då kom pedagogen i mig fram och jag visade henne hur hon skulle sköta fotarbetet. Och visst, målmedveten som hon är så grejade hon det! Hon har cyklat runt runt på gården och blev vansinnig när det var dags att gå in och äta mat.

Fatta vad stor min tjej börjar bli, hon cyklar på en riktig barncykel! Och Cassandra knatade runt ute med gåvagnen, vart tog mina bebisar vägen!?

Förresten...

mina småkycklingar kacklar för fullt nu i påsk. De är som små solstrålar! Visserligen har vi varit lite krassliga som vanligt (när får man egentligen vara riktigt frisk??), men nu är vi nästan friska. Cassandra är den som varit sämst, hög feber och en skrällig hosta tillsammans med massa snor. Ynklig är ett ord som passar bra.

Men, det jag skulle skriva är ju att de har så himla skoj ihop! De leker och stojar mest hela tiden. När Alice kommer innanför dörren är hennes första fråga "Var är Sannja då?" och hittar inte Cassandra sin storasyster så ser hon till att leta efter henne, hon kryper runt runt i vårt hem och låter lite gnällig, tills hon återförenas med sin "styster", då skiner Systrarna Bus upp och omfamnar varandra. Sen dröjer det kanske inte allt förlänge innan Alice av någon anledning känner sig tvungen att retas lite med sin "lyster", men det är en annan historia....


Cassandra står själv utan stöd allt oftare och allt längre stunder. Med stöd går hon stadigt, vi behöver ofta bara hålla i ena handen. Alice var 10 månader och 1 vecka när hon gick helt själv. Cassandra är nu 9 1/2 månad, spänningen är olidlig.......

Att det ska vara så svårt...

jag får ju aldrig tummen ur....! Jag vet att det fortfarande inte är några bilder i inlägget nedan, tiden räcker aldrig till! Och nu när jag förvånande nog har lite tid vid datorn (jag sitter egentligen och pluggar) så är jag vid fel dator, här finns inga bilder!

Nåja, vi har absolut inte hunnit med alla mina påskledighetsprojekt, långt ifrån, men lite har vi gjort ändå. Vi har firat min bror som fyllt år (grattis!), vi har druckit rödvin och ätit brieost och salami i baguette (mums!), vi har sett på film (herregud, när hann vi det sist? det var alltså inte barnfilmer), vi har sått gräs i vår minimala trädgård (håll tummarna för att det växer), vi har ätit påskmat med svärisarna (gott!). Sen har vi nog inte gjort så mycket mer. Jag har hunnit plugga väldigt mycket mindre än vad jag haade hoppats på och behövt, inte heller har jag tagit mig igenom högen med papper som jag tog hem från jobbet. Men men. Nyss läste jag på en av kursernas hemsida att vi ska opponera på varandras PM vid den avslutande träffen i maj. Genast börjat jag må dåligt inför det och fundera på om jag kan slippa det på något sätt. Knappast, det är väl "bara" att bita i det sura äpplet och göra ett så bra PM som möjligt det *gulp*

Vi får låna svärfars bil när vi ska på semester i sommar! Toppen! Vi har ju insett att vi inte får plats med allt vi behöver i vår bil, och svärfar som har en kombi gick med på ett byte. Bra bra, ett problem mindre just nu i alla fall.

Andreas har fått för sig att vi ska fjällvandra i sommar. Han har ju velat det "alltid", men de senaste åren har saker "kommit emellan" (såsom Alices födelse, dagisinskolning/nytt jobb, Cassandras födelse) men i år ser han inga hinder. Dags att börja träna för mig med andra ord då. Hit med vandrarkängorna och bärryggsäcken! :-)

Nä, nu ska jag gå och ta mig en kopp kaffe och kasta mig över nästa pluggbok. Känner Caligulas piska vina över mig.......

GLAD PÅSK!

Nu har jag surfat runt bland alla fina påskbloggar så jag känner mig manad att önska alla en glad påsk från oss också. Vi har mest varit sjuka, men imorgon ska jag försöka ta bilder på Alices påskpytn i alla fall. I torsdags var hon påskkärring på dagis så en bild från det kan nog också tänkas dyka upp.

Glad påsk från mig och mina småkycklingar :-)