Usel på att blogga...

Jag erkänner, jag är usel på att blogga! Men det är rätt fullt upp just nu, Maximilian sover helt uselt på nätterna så jag känner mig död på dagarna, och när han är vaken så är han inte stilla en sekund, reser sig mot allt och alla och går längs med möblerna. Hallå, han är ju bara 7 månader! 

Igår åkte svärmor hem, det kändes lite deppigt för barnen har tyckt att det varit jättekul med henne här. I tisdags var vi i Ystad och då gungade alla barn tillsammans, väldigt uppskattat!Pjucks och annat

Maxenpaxen, som han kallas, har ju börjat ställa sig upp mot allt. Han tar något stapplande steg längs soffan och rasar sen ihop. Ute vill han inte längre sitta i en stillastående vagn, utan han vill utforska på egen hand. Så, det vore ju bra om han hade något annat än raggsockor på fötterna, för det är ju blött i gräset. Jag surfade runt igår kväll och hittade dessa coola pjucksMen de kostar runt femhundra så då tycker jag nog att han ska kunna gå redan samt kanske kunna ha dem lite längre. I vår, till ettårsdagen kanske? Det är Kavat som har dem, och fantasilöst nog så heter modellen Martin de har även en annan modell som heter Doc


som sagt, coola skor, men lite fantasilösa namn. Nästan lite varumärkesintrång kan jag tycka? 

Igår var vi på 5-årskalas i Lund, barnen lekte och hade skoj och vi vuxna minglade runt lite och pratade med andra vuxna. Väldigt trevligt! Tack Anja och co för en trevlig tillställning! 

För att återgå till pjucksen då, så är min förhoppning att hitta något på klädbytardagen idag. Gärna tossor från pop som står emot väta, men någon sorts skor kommer ändå att behövas till vintern. Jag känner mig rätt övertygad om att han kommer gå någon gång under senhösten/vintern.Nu vill barnen ha en andra frukost. Håhåjaja, det blir väl så när man går upp alldeles för tidigt gissar jag. Klockan 5 är ju rena natta tycker jag, men jag minns såväl BVC-psykologen på föräldragruppen när Alice var liten "Allt efter 5 är morgon". Nåja, jag håller inte med *gäsp*

Ännu en vecka....

Tiden går så fort. Nästan för fort tycker jag. Veckorna flyger fram. Skönt med helg igen förstås, men ändå. Maximilian blir bara utvecklas hela tiden och känns större för var dag. Numera försöker han ställa sig mot det mesta. Jisses, han är ju bara 7 månader och inte alltid helt logisk i sitt tänkande om man säger så :-) 

Helgerna har blivit heliga på något sätt, när Andreas jobbar och åker tidigt och kommer hem sent (fast det är inte så sent eg) så känns helgerna som sagt heliga. Vår lediga tid tillsammans. 

Den här helgen bjuder på 5-årskalas i Lund samt en klädbytardag i en närliggande by på söndag. Rätt trevligt mao. Lite trädgårdsskötsel ska väl hinnas med också. Igår grävde jag upp två rabatter (med god hjälp av min kusins fru, tack!). Frågan är hur jag gör nu, jag har en idé om att flytta en annan rabatt till en av de uppgrävda, eller om den också bara ska grävas bort. Gräs ska sås och helst ska hallonbuskar grävas ner. Fast jag har inga hallonbuskar. Får försöka klämma in ett besök i en handelsträdgård också då kanske. 

Om en vecka kommer svärmor hit på besök. Ska bli trevligt, barnen har saknat henne. Jag ser dessutom en chans till lite egentid :-) 

Nä, nu ska vi försöka ta oss iväg till öppna förskolan, ha en bra helg!