Nu är jag less dessa sjukor :-(

Jag måste bara beklaga mig, känner att jag behöver skriva av mig lite. Läs den som orkar.
Cassandra har varit förkyld med massa snor, hosta och rossel sen hon var 3 månader, alltså i halva hennes liv. Hon har aldrig varit helt frisk under denna tid, några dagar har hon varit lite mindre snorig, men aldrig helt bra som sagt. Vikten har nästan stått stilla, hon har ju bara gått upp lite drygt 2kg sen hon föddes, och det mesta gicks upp precis i början. Hon har ju dock växt bra på längden. (vilket iofs innebär att det är jättesvårt m kläder, hon är jättesmal!)

Vi har fått diagnosen förkylningsastma och har inhalerat med Nebunetten flera gånger dagligen i 2 månader nu. Jag äter en helt mjölkfri kost för att se om det är mjölk hon reagerar på (vilket hon ant gör, åt vanlig mat nu under jul och hon fick direkt röda prickar runt munnen). BVC och barnläkare har tjatat så om att vi ska ge ersättning och annan mat. Cassandra vägrar flaska/pipmugg/sked, ja typ allt utom mina bröst, det är inte så lätt då! Numera äter hon lite gröt iaf + någon matsmakis.

Förra veckan fick hon öroninflammation, hög feber (första febern, har inte haft innan) och fick Kåvepenin utskrivet. Vi tyckte att hon svarade bra ¨på det. 5 dagar åt hon det. MEN, så i förrgår hade hon ju feber IGEN! DÅ blev jag riktigt less, var tvungen att bara lämna över barnen till maken och gå in i sovrummet och gråta massor, hon får ju aldrig vara frisk! Klart hon inte går upp i vikt då!

Så, igår fick vi nyt pencillin, godare den här gången och det ska ätas i 10 dagar. Kanske får hon bli frisk nu då?

Det märkliga är, att redan vid den förra pencillinkuren slutade hon nästan att kräkas! Från att ha kräkts ner sig själv + omgivningen flera gånger dagligen föut, till att bara kräkas ytterst lite precis efter amning typ! Jättemärkligt! Och vi har börjat fundera på om hon kan ha haft någon magbakterie redan från start. BVC-sköterskan blev lika förvånad hon, och ville nog hålla med mig där, medan läkaren var mer skeptisk. Vad tror ni??

Och ni får gärna hålla en tumme för att Cassandra ska få ett friskare år 2006.

Jag är väl medveten om att det finns massor med barn som är så otroligt mkt sjukare än min lilla C, ärligt förstår jag inte hur de anhöriga orkar, för jag tycker att det är skitjobbigt!

En bra sak igår iaf, läkaren tyckte att det var jättebra att Cassandras kost mestadels består av amning, och jag som var berdd på att försvara mig där! Så olika läkare kan resonera!

Kram till alla som orkat läsa!


GOD JUL!

I morgon är det julafton! Klapparna är inslagna, Alice är nybadad och sover sött, julskinkan är griljerad och smakad på. Men bäst av allt just nu är att Cassandra är feberfri och mkt piggare! Hon åkte ju på att få öroninflammation, min stackars lilltjej, och äter pencillin sen i onsdags. Det är inte populärt hos damen ifråga, men det hjälper ju! Igår hade hon 39,4 och var hängig som bara den, men idag har hon jollrat, ålat omkring, samt faktiskt suttit själv kortare stunder! Hon mår bra nu och det är den bästa julklapp jag kunde få, som jag önskat mig det!

God jul


Första pärlplattan är gjord

Alice har gjort sin första pärlplatta! Eller, hon (eller vi om man så vill) gjorde inte klart den, det får ske vid senare tillfälle. Allice hade inte ro i kroppen att sitta med de pilliga små pärlorna som envisades med att ramla ner på golvet eller fastna i händerna. Men hon tyckte att det var jätteroligt ändå! Jag misstänker starkt att det komemr bli många fler pärlplattor i det här huset! Även jag tyckte ju att det var riktigt roligt ju! :-)


pärla1

Förresten...

...så är reflexen på bilden under ingen reflex, det är en kamera säger Alice. Hon brukar ta kort på oss med den. Sådetså!

Sjalbarn och gymmare!

Sjalbarn
Klart att dockan ska bäras i sjal! :-)

För några dagar sen kom Alice till mig och sa att hon behövde en sjal. Jag undrade ju först vad hon menade, men hon berättade att hon skulle bära dockan, i en sjal såklart! För så bär ju jag Cassandra. Sagt och gjort, jag hittade en scarf som hon brukar leka med, och knöt den -och sen i med dockan! Alice var supernöjd! Inte ens när det var dags att sova eller äta ville hon ta av sig den. När jag sa att även hon blev buren i sjal när hon var lite yngre så skrattade hon bara och sa att neej, det var ju Sanna (som Alice kallar henne) som bars i sjal. När jag visade en bild från semestern i vintras där Alice bärs så såg hon dock väldigt nöjd ut :-)

Cassandra har börjat bli en nöjdis även på golvet. Babygymmet som jag jagade som en tok i höstas är mkt populärt. Ett tag var hon inte alls förtjust i det, då kändes min Laban-jakt lite löjlig måste jag erkänna. :-) Men nu så, nu ligger hon där och fäktas med spöken, samt vänder och vrider på sig så att hon förflyttar sig dit hon ska (oftast i alla fall, ibland kommer hon ur kurs).
gymmareDet är inte klokt vad jag älskar mina barn! :-)