Särbehandling pga kön...

...förekommer ju då och då, trots att jag tycker att det känns gammalmodigt, fånigt och förlegat. I dag läste jag en artikel på nätet om ett fritids på Gotland där det gick snett häromdagen. Kvinnodagen och semmeldagen inföll ju samtidigt i år, 8 mars. Fritidshemmet ville uppmärksamma flickorna den här dagen och delade på pojkar och flickor under mellanmålet. Enligt artikeln fick pojkarna knäckebröd och pålägg och flickorna fick semlor till mellanmål. En märklig handling kan jag tycka och jag undrar verkligen hur tankegången gick när de kom fram till att göra så?
Fritidshem har, liksom förskolor och skolor en likabehandlingsplan som ska följas. Ingen ska särbehandlas pga bl a kön. Jag tycker att det är synd att de inte istället öppnade upp en diskussion bland barnen om genus, om syftet nu ändå var att uppmärksamma kvinnodagen. Men det vet jag ju inte om det gjordes också i och för sig, men det står inte i artikeln i alla fall.
Artikeln hittar du här: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6704643

En gammal schlagerfavorit....


Smidigt system!

I går var vi och veckohandlade på Willys. De säljer dock inte Yosa där, så vi stannade till på Coop Extra också för att köpa det. Bananer och fläskkarré till medlemspris blev det också. I kassan när jag drar mitt MedMerakort så står den aktuella poängen som jag har intjänad och jag kunde då välja att utnyttja den på en gång. Smidigt! Så himla mycket bättre och enklare än Icas bonuscheckar som man ska komma ihåg att ha med sig osv! Och ja, det kanske är lite pensionärsvarning på det här inlägget men det bjuder jag på :-D
Nu ska jag ut och tvätta bilen!

Vårkläder

Det börjar bli dags att kolla över barnens vårkläder. Jag misstänker att det kan bli en rätt dyr vår. Alla 3 barn har växt och behöver nog både det ena och det andra. Jag vill ju dessutom gärna ha dubbel uppsättning av det mesta så att det alltid finns kläder både hemma och på förskolan/skolan.
Funderar bland annat på dessa:
Men de känns nästan för bra för att det ska vara sant. Under 200:- och vattentäta med tejpade sömmar? Och just nu är det ta 3 betala för 2 på alla barnkläder där dessutom, så ja, det låter ju onekligen bra! Ska jag slå till kanske? Bilden är lånad från Lindex Shop Online.

iPhone

Jag har skaffat mig en ny blogg på finest.se för jag gillade deras bloggapp. Nu läste jag dock att blogg.se också ska få en iphone-app, så då kanske jag fortsätter här i alla fall? Jag är ju en usel bloggare, men min förhoppning är att jag ska bli bättre på det. Jag saknar ett "ställe" där jag kan "slänga ur mig" tankar och funderingar om ditt och datt, och min förhoppning är att en blogg skulle kunna vara rätt ställe för det?!