Allergi och sjukor

Här i huset har det varit, och är, sjukstuga. Jag har legat däckad av förkylning fre-mån men känner mig nu rätt ok trots att jag fortfarande både snorar och hostar. Cassandra var hemma med mig igår för att hon var hängig i söndags och verkade vara på väg att bli förkyld, feber hade hon iaf. Igår var hon dock en piggelin utan några förkylningssymtom. Idag har dock Alice kräkts + att hon har feber. Inga förkylningssymtom där heller utan barnen verkar ha fått någon annan sjuka än vad jag har.

Jag har dock varit på astma/allergiutredning idag. Eftersom jag är förkyld var inte min lugnkapacitet så bra som önskat, men jag fick ändå godkänt på det testet . I övrigt så är jag pga min pollenallegeri numera konstaterat korsallergisk gällande hasselnötter, jordgubbar, morötter, kiwi, potatisskal (!), paprika och ev äpplen. Äpplen har jag dock aldrig reagerat på och tänker fortsätta äta tills jag märker av något annat. De andra födoämnen jag skrev skulle jag undvika råa och prova mig fram i tillagad form, dock ej nötterna som hon ville att jag skulle undvika helt.

Alltså, jag är en lyckligt lottad människa som ändå är frisk och har friska barn osv men jag gillar faktiskt jordgubbar, kiwi och morötter väldigt mkt ju! *surar lite lätt*

En annan sak som är spännande är att min kompis
Sanna beräknas föda barn närsomhelst! Jättespännande ju! Och jag är grymt avundsjuk på henne som ska få vara med om en förslossning snart! Sanna, jag önskar dig all lycka till! :-)

TV-kändis? ;-)

Jag var nyss på TV! :-) På riksnyheterna tom *asg* Men nej, jag är ingen kändis *S*, det var liksom inte mig inslaget handlade om, utan det var ju såklart om Linné. Han firades ju stort i Uppsala idag och vi var i stan med jobbet och råkade gå förbi ett team från TV4. Men jag såg det nyss på TV, det var lite skoj ändå. Det var dessutom innan jag blev både nedkissad och nerkräkt av mina dagisbarn det.......:-)

Stranden, Ullared och Legoland!

Det har varit en innehållsrik vecka minst sagt! Vi har varit på stranden flera gånger och barnen har grävt vulkaner samt geggat massor. De har stormtrivts med sina gummistövlar på de fina sandstränderna här i Skåne. På Sandhammaren grillade vi dessutom, mmm ljuvligt! Jag har även varit en sväng (nåja, det blev en heldag) i Ullared och shoppat loss tillsammans med min kusins fru. Trevligt trevligt! Nu är jag lite fattigare men har uppdaterat garderoberna samt köpt lite födelsedagspresenter till Cassandra och en hel del annat absolut nödvändigt *S* Och så är det bevisat att Ullared är bra också, förutom att det är både roligt och billigare att handla där, så gick jag ner ett drygt kilo i vikt också! Haha! Lite mat och massa spring för att hinna med allt var tydligen perfekt träning den dagen!

I fredags var vi på Legoland! Wow! Vilket ställe! Vi hade underbart roligt och det fanns massor som våra barn kunde åka, även Cassandra. Tänk er ett tex ett "Duploland" där allt, verkligen ALLT, är barnanpassat och ser ut som just Duplo! Dessutom kunde vi åka en hel del karuseller på övriga delar av Legoland också, + titta på alla uppbyggda miljöer såklart. Dit åker vi väldigt gärna igen! Det blev en lång dag och trötta blev vi, men också så otroligt nöjda!

Imorgon åker vi hem, tidigt tidigt. Det är alltid med en viss sorg jag lämnar Skåne. Jag trivs så ofantligt bra här med de gula böljande rapsfälten mot de gröna bördiga fälten och så det fantastiska HAVET såklart! Jag hoppas på att kunna åka ner snart igen.....

Skåneblogg

Jag befinner mig just nu i ett hus på skånska landsbygden, strax utanför Ystad för att vara mer exkat! Vi åkte hemifrån strax efter 5.30 imorse och kom fram redan vid 14-tiden. Barnen har varit jätteduktiga i bilen och vi har sjungit om myror i brallan samt tittat ut på djur osv. Vi planerar att vara här hela nästa vecka -ska bli underbart med lite miljöombyte! Nu sitter vi i soffan och väntar på schlagerfesten -heja The Ark! Ett tips är att kolla in
http://schlagerkung.blogg.se  för att uppdatera er om läget! :-)

- 12 cm!

Jag tog fram måttbandet idag, och jag har minskat 12 cm runt midjan sen januari. Det är jag jäkligt stolt över faktiskt!

Jag har hittat en enkät också!

Jag hittade denna enkät hos ME och eftersom jag är väldigt nyfiken av mig så får just du väldigt gärna svara på den!

1. Vem är du?
2. Är vi kompisar?
3. Hur och när och varför "träffades" vi?
4. Tycker du om mej?
5. Skulle du kunna pussa/krama mig?
6. Ge mig ett smeknamn och berätta varför du valde just det.
7. Beskriv mig med ett enda ord!
8. Vad var ditt första intryck av mig?
9. Är du fortfarande av samma åsikt?
10. Vad påminner dig om mig?
11. Om du skulle kunna ge mig vad som helst, vad skulle det då vara?
12. Hur bra känner du mig?
13. När sågs vi senast? Eller skulle du vilja träffa mig och hur skulle det vara tror du?
14. Tänker du sätta den här listan i din egen blogg för att få veta vad jag tycker om dig?

Jag blev utmanad.....

Jag har blivit utmanad av ME Det går ut på att man ska skriva ner vad man gjorde och minns av de år som slutade på 0, 2 och 7. Få se nu vad jag minns.....

1980: Minns inget specieltl, jag fyllde ett år, lärde mig gå samt flyttade från stan ut på en lantligare ort.

1982: Jag lekte en hel massa!

1987: Jag gick i skolan och tyckte att det var jättekul, speciellt med läsning!

1990: Jag började tänka på orättvisor och krig runt om i världen, Kuwaitkriget berörde mig mkt.

1992: Men jag minns ju inte! Gick i skolan och tyckte väl kanske inte att det var lika kul längre, men såg fram emot högstadiet.

1997: Gick näst sista året på gymnasiet och kämpade på med matten!

2000: Jobbade på Rätt Pris! och vantrivdes så jag började plugga till förskollärare, träffade min älskling på nolleveckan! Lever skönt studentliv!

2002: Säger äntligen upp mig helt från Rätt Pris! Pluggar på och har skoj på nationerna. Blir gravid och får missfall, blir snabbt gravid igen i december och kräks konstant!

2007: Är tvåbarnsmor som vantrivs på jobbet men inte vågar göra något åt det. Vidarutbildar mig till specialpedagog (har en termins heltidsstudier kvar).


Alltså, det var ju inte så mkt jag mindes så här på rak arm ju! Men jag i min tur utmanar nu....DIG! Hur mkt minns DU?